Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bate, se sareaza. Sunca presata se taie in 10 felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare si se taie cuburi mici. Cartofii se spala, se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Lamaia se spala si se taie rondele.
Tehnica prepararii
Pe fiecare bucata de carne se asaza câte o felie de sunca, se pliaza, apoi se trec prin faina, ou si pesmet. Se prajesc in untura sau ulei. Morcovii si cartofii se amesteca cu mazare, ceapa, sare, maioneza si mustar.
Prezentarea si servirea
Snitelul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura din legume asortate si decor din felii de lamaie. Se serveste cald.