Snitel de porc umplut

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 200 g carne de porc calitatea I
  • 50 g sunca presata
  • 125 g untura sau ulei
  • 350 g ceapa
  • 50 g faina
  • 50 g oua
  • 100 g paine alba
  • 50 g smantana
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea calitate superioara se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Carnea calitatea I se spala, se taie bucati mici, se toaca cu masina. Pâinea alba se inmoaie in apa rece, se stoarce bine de apa si se toaca cu masina, impreuna cu carnea. Sunca se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 50 g supa de oase, se raceste si se amesteca cu carnea tocata, ou, sunca, smantana, piper, patrunjel verde si sare. Cu aceasta compozitie se umplu snitelele, se ruleaza (capetele rulourilor se prind cu scobitori) si se trec prin faina. Se asaza unul langa altul intr-un vas cu 75 g untura sau ulei si 100 g supa de oase si se fierb inabusit. Ceapa ramasa se inabusa in 25 g untura sau ulei si 50 g supa de oase. Se adauga pasta de tomate, vin, 300 g supa de oase si se fierb inabusit. Sosul format se paseaza peste snitele, se completeaza cu 500 g supa si se continua fierberea circa 25 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu garnituri diferite (pireu de cartofi, pilaf s.a.).

  • O portie: snitel umplut 100 g, sos 70 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri