Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vitel se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina (50 g) si se inabusa in ulei (100 g) cu 100 ml apa, apoi se scot intr-un vas separat. Ceapa se inabusa in jiul ramas de la carne; se adauga 50 g faina dizolvata cu 50 ml apa rece, circa 1,5 l apa fiarta, sare, piper si se fierb 30 minute. Sosul se paseaza peste bucatile de carne si se fierb inca 10 minute. Se prepara ochiuri din oua cu 50 g ulei si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu ou ochi, sos, smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.