Snitel de vitel (somesean)

Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de vitel specialitati fara os (pulpa)
  • 150 g ulei
  • 100 g faina
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 250 g compot
  • 400 ml lapte
  • 50 ml vermut
  • 500 g oua
  • 40 g zahar
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se taie sferturi, se spala si se fierb. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Zaharul se caramelizeaza, fara sa se arda.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 100 g ulei cu 50 ml apa, apoi se scot separat intr-un vas. Faina dizolvata in 100 ml apa rece se aduga in jiul (suc propriu) de la carne, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga sirop din compot, zahar ars, apa fiarta (1 litru), sare si se fierb circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vermut. Sosul rezultat se paseaza, se amesteca cu carnea si se fierb inca 10 minute. Se prepara ochiuri din oua, 50 g ulei si sare. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara pireu.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu oua ochiuri, pireu de cartofi, sos si fructe din compot. Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g; pireu 150 g; oua 50 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri