Jun 7, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se taie sferturi, se spala si se fierb. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Zaharul se caramelizeaza, fara sa se arda.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 100 g ulei cu 50 ml apa, apoi se scot separat intr-un vas. Faina dizolvata in 100 ml apa rece se aduga in jiul (suc propriu) de la carne, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga sirop din compot, zahar ars, apa fiarta (1 litru), sare si se fierb circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vermut. Sosul rezultat se paseaza, se amesteca cu carnea si se fierb inca 10 minute. Se prepara ochiuri din oua, 50 g ulei si sare. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara pireu.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu oua ochiuri, pireu de cartofi, sos si fructe din compot. Se serveste cald.