Snitel din carne de vita cu ceapa

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 1,5 kg supa de oase
  • 600 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 g ulei
  • 100 ml vin alb
  • 4 g boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 75 g ulei cu putina supa (75 g) si se scot separat. Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu putina supa (75 g), se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, supa de oase (circa 1,300 kg) si se fierb circa 10 minute. Sosul se strecoara peste carne si se fierb impreuna circa o ora Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu pireu de cartofi, pilaf, diferite garnituri din legume. Se serveste cald.

  • O portie: carne 55 g, sos cu ceapa 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri