Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 75 g ulei cu putina supa (75 g) si se scot separat. Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu putina supa (75 g), se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, supa de oase (circa 1,300 kg) si se fierb circa 10 minute. Sosul se strecoara peste carne si se fierb impreuna circa o ora Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu pireu de cartofi, pilaf, diferite garnituri din legume. Se serveste cald.