Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata, se spala si se taie fâsii subtiri (julien). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina (50 g) si se inabusa in 50 g ulei cu 100g supa. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 g supa, se adauga 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, boia de ardei si supa (circa 500 g), se fierb 30 minute. Sosul rezultat se paseaza peste snitele si se fierb impreuna 30-40 minute, se adauga ardei gras, sare si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Separat din orez, ulei (50 g), supa ramasa si sare se prepara garnitura de orez.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.