Snitel din carne de vita cu orez

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de vita calitate superioara fara
  • os (pulpa si spata)
  • 300 g ceapa
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 100 g faina
  • 100 g ardei gras
  • 350 g orez
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ulei
  • 1,5 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata, se spala si se taie fâsii subtiri (julien). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina (50 g) si se inabusa in 50 g ulei cu 100g supa. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 g supa, se adauga 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, boia de ardei si supa (circa 500 g), se fierb 30 minute. Sosul rezultat se paseaza peste snitele si se fierb impreuna 30-40 minute, se adauga ardei gras, sare si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Separat din orez, ulei (50 g), supa ramasa si sare se prepara garnitura de orez.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 55 g; orez 100 g; sos 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri