Snitel din carne de vita cu sos de ardei

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de vita calitate superioara fara
  • os (pulpa si spata)
  • 1 kg supa de oase
  • 400 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 3 g chimen
  • 50 g usturoi
  • 75 g pasta de tomate
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 300 g ardei gras
  • 100 g faina
  • 100 ml vin alb
  • 1 g piper boabe
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fâsii subtiri (julien). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in ulei cu 100g supa si se scot separat. In jiul ramas se inabusa ceapa si ardeiul gras. Se adauga 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, chimen, piper, sare, usturoi, supa de oase si se fierb 20-30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste snitele si se fierb impreuna circa o ora. Spre sfârsit se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu diferite garnituri din legume, paste fainoase, orez s.a. Se serveste cald.

  • O portie: carne 55 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri