Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fâsii subtiri (julien). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in ulei cu 100g supa si se scot separat. In jiul ramas se inabusa ceapa si ardeiul gras. Se adauga 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, chimen, piper, sare, usturoi, supa de oase si se fierb 20-30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste snitele si se fierb impreuna circa o ora. Spre sfârsit se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se poate servi si cu diferite garnituri din legume, paste fainoase, orez s.a. Se serveste cald.