Snitel din carne de vita

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g faina
  • 50 g mustar
  • 40 g zahar
  • 100 g ulei
  • 200 g smantana
  • 1,5 kg supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in ulei, cu putina supa de oase (100 g), se scot separat. In jiul (suc propriu) format, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, supa de oase, zahar, mustar, piper, sare, smantana si se fierb circa 10 minute. Snitelele se adauga in sos si se fierb impreuna circa o ora.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu pireu de cartofi, diferite garnituri din legume, pilaf si altele. Se serveste cald.

  • O portie: carne 55 g, sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri