Snitel "Figaro"

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 450 g sunca presata
  • 400 g creier
  • 175 g untura sau ulei
  • 100 g morcovi
  • 250 g castraveti murati
  • 250 g orez
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 40 g patrunjel verde
  • 10 ml otet 9 grade
  • 2 foi de dafin
  • 500 g foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Sunca se taie in 10 felii. Morcovii se curata, se spala, se taie felii. Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece 20 minute, se fierbe in apa cu morcovi, foi de dafin, otet si sare si se taie bucati. Castravetii se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri (julien), se oparesc, se scurg de apa. Orezul se curata de impuritati, se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga sare. Feliile de sunca se inabusa in unt. Castravetii se inabusa in 25 g untura sau ulei. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei si se adauga supa de oase, piper, sare si se fierbe. Pe un platou, se asaza bucatile de snitel, deasupra felii de sunca, peste sunca se adauga creier si castraveti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de orez, jiu si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne, creier si sunca 110 g, garnitura 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri