Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Sunca se taie in 10 felii. Morcovii se curata, se spala, se taie felii. Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece 20 minute, se fierbe in apa cu morcovi, foi de dafin, otet si sare si se taie bucati. Castravetii se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri (julien), se oparesc, se scurg de apa. Orezul se curata de impuritati, se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga sare. Feliile de sunca se inabusa in unt. Castravetii se inabusa in 25 g untura sau ulei. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei si se adauga supa de oase, piper, sare si se fierbe. Pe un platou, se asaza bucatile de snitel, deasupra felii de sunca, peste sunca se adauga creier si castraveti.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de orez, jiu si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.