Snitel "Lemberg"

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g slanina afumata
  • 200 g crenvusti
  • 100 g untura sau ulei
  • 50 g unt
  • 2,5 kg spanac
  • 150 g faina
  • 100 g lamaie
  • 300 g supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Slanina se taie in 10 felii. Crenvurstii se fierb, se taie in 20 bucati. Lamaia se spala, se taie in 10 rondele. Spanacul se curata, se spala cu multa apa, se fierbe in apa cu sare, se scurge de apa, se raceste si se taie. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina (50 g) si se inabusa in untura sau ulei (75 g) cu supa de oase (100 g). Faina (100 g) se dizolva in supa de oase rece (100 g), se adauga in untul infierbantat, impreuna cu spanac, cantitatea de supa ramasa, piper, sare si se fierb circa 10 minute, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga snitelele si se introduce vasul la cuptor. Feliile de slanina afumata se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 50 g supa de oase. Peste fiecare bucata de snitel se asaza câte 2 bucati de crenvursti si o felie de slanina intre crenvursti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rondele de lamaie deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 80 g, garnitura 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri