Snitel natur cehoslovac

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg vrabioara de vita fara os
  • 150 g ulei
  • 100 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • 1 g piper boabe
  • 2 g chimen
  • 350 g rosii proaspete
  • 1 g cimbru
  • 500 g supa de oase
  • 100 ml vin alb
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Rosiile se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 100 g ulei cu putina supa (100 g) si se scot separat. Se prepara sos din 50 g ulei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, supa de oase, sare, piper, cimbru, chimen, jiul de carne si smântâna. Se fierbe circa 15 minute. Se strecoara peste carne si se mai fierbe circa 15 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de rosii. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, orez s.a. Se serveste cald. .

  • O portie: carne 70 g; sos 50 g; rosii 30 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri