Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Rosiile se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 100 g ulei cu putina supa (100 g) si se scot separat. Se prepara sos din 50 g ulei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, supa de oase, sare, piper, cimbru, chimen, jiul de carne si smântâna. Se fierbe circa 15 minute. Se strecoara peste carne si se mai fierbe circa 15 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de rosii. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, orez s.a. Se serveste cald. .