Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se tine in bait circa 24 ore. Se scoate separat, se zvanta si se portioneaza. Bucatile de carne se bat si se sareaza. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se curata si se taie rondele. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Lamaile se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei si apa (100 ml). Se adauga baitul si se continua fierberea circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin, piper si unt. Se scot bucatile de carne si sosul se paseaza peste snitele.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Deasupra fiecarui snitel se asaza o felie de lamaie, o rondea de rosie si decor de salata verde. Se serveste cald.