Snitel natur din carne de porc mistret

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg pulpa de mistret fara os
  • 150 g untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 100 ml vin rosu
  • 2 g piper macinat
  • 250 g rosii proaspete sau 125 g rosii conserva
  • 200 g salata verde
  • 200 g lamai
  • 1,5 kg bait (se preia reteta respectiva)
  • 50 g unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se tine in bait circa 24 ore. Se scoate separat, se zvanta si se portioneaza. Bucatile de carne se bat si se sareaza. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se curata si se taie rondele. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Lamaile se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei si apa (100 ml). Se adauga baitul si se continua fierberea circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin, piper si unt. Se scot bucatile de carne si sosul se paseaza peste snitele.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Deasupra fiecarui snitel se asaza o felie de lamaie, o rondea de rosie si decor de salata verde. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri