Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate si supa de oase si se fierb circa 30 minute. Sosul format se strecoara peste snitele, se adauga smantana si se fierbe circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie,cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.