Snitel papricat cu smantana

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 100 g untura sau ulei
  • 200 g ceapa
  • 3 kg cartofi
  • 100 g faina
  • 1 kg supa de oase
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 g pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina si se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate si supa de oase si se fierb circa 30 minute. Sosul format se strecoara peste snitele, se adauga smantana si se fierbe circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie,cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: snitel 55 g; sos 100 g; garnitura 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri