Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Creierul se curata de membrana intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece circa 20 minute, pentru a se indeparta sângele si se fierbe in apa clocotita cu sare, foi de dafin; se scurge de apa, se raceste si se taie bucati. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe. Faina se cerne. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 50 g supa de oase. Se adauga 200 g supa de oase si se fierbe. Se amesteca cu creier si se raceste. Se adauga oua, piper, sare si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu snitelele si se ruleaza. Capetele rulourilor se prind cu scobitori. Se asaza intr-o tava cu 75 g untura sau ulei si se frig la cuptor. In 20 g unt infierbântat se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, smantana, 500 g supa de oase, sare si se fierb circa 20 minute, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se strecoara peste snitele si se fierb circa 15 minute. Din cartofi, lapte si unt se prepara pireul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos si pireu de cartofi. Se serveste cald.