Snitel umplut (tirolez)

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg antricot de vita
  • 325 g carne de vita calitatea I
  • 150 g ulei
  • 100 g oua
  • 50 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 100 g morcovi
  • 50 g patrunjel radacina
  • 300 g smantana
  • 25 g mustar
  • 2 kg cartofi
  • 50 g ceapa
  • 800 g supa de oase
  • 2 foi de dafin
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se spala, se taie in 10 bucati, se bat si se sareaza. Carnea se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu oua fierte, sare, piper si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu fileurile de antricot, se ruleaza, se prind cu scobitori. Rulourile obtinute se asaza intr-un vas cu ulei (100 g) si supa (100 g) si se inabusa, acoperit. Separat, in alt vas cu 50 g ulei si 100 g supa se inabusa ceapa, morcovi, patrunjel radacina. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece si supa (circa 600 g), sare, mustar, foi de dafin si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se paseaza peste rulouri si se fierb impreuna 15 minute. Spre sfarsit, se adauga smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: snitel 100 g; cartofi 120 g; sos 70 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri