Sote din carne de porc cu mamaliguta

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 800 g ceapa
  • 30 g usturoi
  • 75 g pasta de tomate
  • 2 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 2 kg mamaliguta romaneasca *
  • 800 g supa de oase *
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • *) se preia reteta respectiva
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie cuburi cu latura de 2 cm. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea impreuna cu ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 150 g supa de oase, se adauga pasta de tomate, usturoi, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper, sare, restul de supa de oase si se fierb circa 45 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si cu mamaliguta. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g; sos 130 g; mamaliguta 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri