Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se indeparteaza apa. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie lame. In cazul când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se taie lame. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scoate separat, intr-un vas. In grasimea ramasa se inabusa ceapa si ciuperci. Se adauga pasta de tomate, piper, cimbru si sare. Sosul format se toarna peste carne, se adauga usturoi si se fierbe la foc moderat, 45 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si marar verde. Se raceste. Sosul format se separa si se tine intr-un vas la cald. In sote se adauga oua (100 g), iar compozitia rezultata se ruleaza in doua foi de foietaj, se unge foietajul cu ou, se asaza intr-o tava. Se introduce la cuptor, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, iar sosul in sosiera, cu patrunjel verde. Se serveste cald.