Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala. Ceapa se curata, se spala; 100 g se taie marunt, restul se lasa intreaga. Morcovii se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi si ceapa netaiata. Când carnea este fiarta, se scoate din supa, se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri (julien). Ceapa taiata marunt (100 g) se inabusa in ulei cu 100 g supa in care a fiert carnea, se adauga carnea taiata, faina dizolvata in 100 ml apa rece, supa (200-300 g) piper, sare, smantana si se fierb circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se poate servi si cu diferite garnituri din legume, paste fainoase, orez, ciuperci s.a. Se serveste cald.