Sote din carne de vita cu cartofi

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g faina
  • 200 g smantana
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • 100 g lamaie
  • 2 g piper macinat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala. Ceapa se curata, se spala; 100 g se taie marunt, restul se lasa intreaga. Morcovii se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi si ceapa netaiata. Când carnea este fiarta, se scoate din supa, se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri (julien). Ceapa taiata marunt (100 g) se inabusa in ulei cu 100 g supa in care a fiert carnea, se adauga carnea taiata, faina dizolvata in 100 ml apa rece, supa (200-300 g) piper, sare, smantana si se fierb circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se poate servi si cu diferite garnituri din legume, paste fainoase, orez, ciuperci s.a. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; sos 100 g; cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri