Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie bucati mici. Costita afumata se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Morcovii se curata, se spala, se taie forme rotunde cu cutit special. Usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa si se scot separat. Ciupercile si costita se inabusa in 50 g ulei si cu 50 ml apa. Separat, se inabusa morcovii si arpagicul cu 50 g ulei si putina apa (100 ml). Bucatile de carne se fierb in sosul brun, cand sunt aproape fierte se adauga arpagic, morcovi si ciupercile cu costita, rosii, sare, piper, usturoi si se fierb impreuna 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentareas si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.