Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g ulei cu putina supa (100 g) si se scot separat. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu putina supa (50 g). Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, foi de dafin, boia, piper, sare, supa (circa 1,300 kg). Sosul se strecoara peste carne, se adauga usturoi si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa separat in unt, se adauga peste carne când aceasta este aproape fiarta. Se mai adauga mustar, smântâna (100 g), se fierb 10-15 minute si spre sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde si smantana deasupra. Se serveste cald.