Sote din carne de vita "Stroganoff"

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg muschi de vita (bucati rezultate dupa portionare)
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 800 g ciuperci proaspete sau 400 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • 2 kg cartofi
  • 50 g faina
  • 75 g mustar
  • 25 g usturoi
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 2 foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 1,5 kg supa de oase
  • 100 ml vin alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 100 g ulei cu putina supa (100 g) si se scot separat. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu putina supa (50 g). Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, foi de dafin, boia, piper, sare, supa (circa 1,300 kg). Sosul se strecoara peste carne, se adauga usturoi si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa separat in unt, se adauga peste carne când aceasta este aproape fiarta. Se mai adauga mustar, smântâna (100 g), se fierb 10-15 minute si spre sfarsit, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde si smantana deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 55 g; cartofi 120 g; sos si ciuperci 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri