Sote din creier de vita

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg creier
  • 400 g supa de oase
  • 50 g pasta de tomate
  • 300 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 25 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se curata de pielita, intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine 20 minute in apa cu sare si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de creier se inabusa in ulei (75 g) cu 100 g supa. Separat, se inabusa ceapa in 75 g ulei cu 100 g supa. Se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de tomate, cantitatea de supa necesara fierberii (circa 200 g), sare, piper si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se adauga peste bucatile de creier, se fierb impreuna 10 minute, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: creier 60 g, sos 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri