Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Creierul se curata de pielita, intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine 20 minute in apa cu sare si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de creier se inabusa in ulei (75 g) cu 100 g supa. Separat, se inabusa ceapa in 75 g ulei cu 100 g supa. Se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de tomate, cantitatea de supa necesara fierberii (circa 200 g), sare, piper si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se adauga peste bucatile de creier, se fierb impreuna 10 minute, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.