Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se spala, se taie bucati mici. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Faina se cerna. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ficatul se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 150 ml apa. Când este pe jumatate inabusit, se adauga ceapa si se continua inabusirea, se introduce faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, sare si piper. Se fierb circa 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.