Sote din ficat de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 3 kg cartofi
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se spala, se taie bucati mici. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Faina se cerna. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ficatul se inabusa in 150 g untura sau ulei cu 150 ml apa. Când este pe jumatate inabusit, se adauga ceapa si se continua inabusirea, se introduce faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, sare si piper. Se fierb circa 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ficat 70 g; cartofi 180 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri