Sote din maruntaie de pui

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g inimi si pipote de pui
  • 500 g ficat de pui
  • 400 g ceapa
  • 50 g faina
  • 50 g pasta de tomate
  • 300 g rosii proaspete sau 150 g conserva
  • 150 g untura sau ulei
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Maruntaiele de pui se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Maruntaiele de pui si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu apa (150 ml). Se adauga rosii, pasta de tomate si faina dizolvata in 100 ml apa rece, 1 l apa fiarta, sare, piper si se fierb circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 80 g, sos 140 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri