Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rinichii se taie in jumatati, se indeparteaza capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se oparesc, se racesc si se taie cuburi mici. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Rinichii se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa, pana se patrund. Se scot intr-un vas. Ceapa se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, piper, sare. Se completeaza cu 1,5 l apa fierbinte. In sosul format se adauga rinichii si se fierb 30 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau in tambal, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.