Sote din rinichi de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,2 kg rinichi de porc
  • 150 g untura sau ulei
  • 200 g ceapa
  • 50 g faina
  • 100 g faina de tomate
  • 3 kg cartofi
  • 2 g piper macinat
  • 50 ml vin alb
  • 10 ml otet 9 grade
  • 40 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rinichii se taie in jumatati, se indeparteaza capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se oparesc, se racesc si se taie cuburi mici. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Rinichii se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa, pana se patrund. Se scot intr-un vas. Ceapa se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, piper, sare. Se completeaza cu 1,5 l apa fierbinte. In sosul format se adauga rinichii si se fierb 30 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau in tambal, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: rinichi 60 g; cartofi 180 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri