Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza, se scurge si se sareaza. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste in apa clocotita, se raceste cu apa si se taie bucati. Lamaia se spala; jumatate se taie rondele, iar din cealalta jumatate se extrage sucul. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu apa (100 ml), apoi se scot separat. In 150 g ulei, se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, ceapa, piper, sare, usturoi, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta si se fierb. Sosul fiert se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna. Când carnea este aproape fiarta, se adauga spanac si se mai fierbe 10-15 minute. Spre sfarsit, se adauga suc de lamaie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu felii de lamaie. Se serveste cald.