Spanac cu carne de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 200 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 75 g faina
  • 2,5 kg spanac
  • 2 g piper macinat
  • 20 g usturoi
  • 200 g lamai
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza, se scurge si se sareaza. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste in apa clocotita, se raceste cu apa si se taie bucati. Lamaia se spala; jumatate se taie rondele, iar din cealalta jumatate se extrage sucul. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu apa (100 ml), apoi se scot separat. In 150 g ulei, se adauga faina dizolvata cu 100 ml apa rece, ceapa, piper, sare, usturoi, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta si se fierb. Sosul fiert se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna. Când carnea este aproape fiarta, se adauga spanac si se mai fierbe 10-15 minute. Spre sfarsit, se adauga suc de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie, cu felii de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; spanac si sos 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri