Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Spanacul su curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie. Pieptul de porc se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc. Usturoiul se curata, se taie marunt. Lamaile se spala; 50 g lamâie se taie rondele subtiri, iar din 50 g se extrage sucul. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, rosii, pasta de tomate, piper, usturoi, sare, supa de oase, spanac si carne si se fierb circa 30 minute. Se adauga suc de lamaie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rondele de lamaie deasupra. Se serveste cald.