Spanac cu carne de vita

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 2,7 kg spanac
  • 150 g ulei
  • 300 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g faina
  • 100 g lamaie
  • 20 g usturoi
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste, se scurge de apa si se taie bucati mari. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala; 50 g se taie felii subtiri si din 50 g se extrage sucul. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in ulei cu 150 ml apa, impreuna cu ceapa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, usturoi, sare, cantitatea de apa necesara fierberii si se fierbe circa 30 minute. Când carnea este aproape fiarta se adauga spanacul, continuând fierberea circa 20 minute. Inainte de a se retrage de pe foc se adauga piper si suc de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau in legumiera cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; spanac si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri