Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se sareaza. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se raceste, se scurge bine si se taie. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Laptele se fierbe. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga morcovi, ceapa, sare, piper si jumatate din cantitatea de usturoi. Separat, intr-un vas, se inabusa spanacul in 100 g untura sau ulei, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, sare, usturoi, cantitatea ramasa de lapte si se fierb circa 15 minute. Friptura se portioneaza, câte o bucata la o portie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.