Spanac cu friptura de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 2 kg spanac
  • 150 untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 40 g usturoi
  • 500 ml lapte
  • 100 g morcovi
  • 50 g ceapa
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se sareaza. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se raceste, se scurge bine si se taie. Faina se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Laptele se fierbe. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga morcovi, ceapa, sare, piper si jumatate din cantitatea de usturoi. Separat, intr-un vas, se inabusa spanacul in 100 g untura sau ulei, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, sare, usturoi, cantitatea ramasa de lapte si se fierb circa 15 minute. Friptura se portioneaza, câte o bucata la o portie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: spanac si sos 220 g, carne 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri