Spinare de caprioara cu sos de smantana

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,5 kg spinare de caprioara cu os
  • 100 g grasime bucati (slanina slaba)
  • 100 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 50 g unt
  • 100 g faina
  • 250 g smantana
  • 2 g cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • 1 kg bait (se preia reteta respectiva)
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Baitul se prepara folosind reteta respectiva. Carnea se tine in bait circa 24 ore. Slanina se taie fasii lungi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se zvanta, se inlatura pielitele si se scoate intreaga de pe os. Se impaneaza cu slanina, se sareaza, se presara piper si se asaza intr-o tava cu ulei si apa (300 ml), cimbru, foi de dafin, ceapa, 800 g bait strecurat si se introduce la cuptor. Se stropeste, din timp in timp, cu jiul format. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate separat, iar sosul format se strecoara. Sosul se amesteca cu faina dizolvata in 100 ml apa rece si se fierbe circa 15 minute. Se adauga smantana si unt. (Sosul trebuie sa aiba consistenta smantanei). Se portioneaza carnea.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, acoperit cu un strat de sos. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: carne fara os 100 g; sos 80 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri