Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Baitul se prepara folosind reteta respectiva. Carnea se tine in bait circa 24 ore. Slanina se taie fasii lungi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se zvanta, se inlatura pielitele si se scoate intreaga de pe os. Se impaneaza cu slanina, se sareaza, se presara piper si se asaza intr-o tava cu ulei si apa (300 ml), cimbru, foi de dafin, ceapa, 800 g bait strecurat si se introduce la cuptor. Se stropeste, din timp in timp, cu jiul format. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate separat, iar sosul format se strecoara. Sosul se amesteca cu faina dizolvata in 100 ml apa rece si se fierbe circa 15 minute. Se adauga smantana si unt. (Sosul trebuie sa aiba consistenta smantanei). Se portioneaza carnea.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, acoperit cu un strat de sos. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.