Stufat cu carne de vita

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 200 g ceapa
  • 1,8 kg ceapa verde
  • 250 g usturoi verde
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g faina
  • 150 g ulei
  • 100 ml vin alb
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper macinat
  • 1,2 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se spala si se taie in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul si ceapa verde se curata, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei (75 g) si putina supa (100 g). Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei dulce, sare, piper, circa 1 kg supa si se fierbe. Separat in alt vas se inabusa ceapa verde si usturoiul verde in 75 g ulei si putina supa (100 g), se adauga peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 15 minute. La sfarsit, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; legume si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri