Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala si se taie in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul si ceapa verde se curata, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei (75 g) si putina supa (100 g). Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei dulce, sare, piper, circa 1 kg supa si se fierbe. Separat in alt vas se inabusa ceapa verde si usturoiul verde in 75 g ulei si putina supa (100 g), se adauga peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 15 minute. La sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.