Stufat de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 150 g ulei
  • 2 kg ceapa verde
  • 500 g usturoi verde
  • 50 g otet 9 grade
  • 2 g piper macinat
  • 750 g sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 200 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati de 5 cm. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga apa fiarta (circa 500 ml) si se fierb inabusit. Se adauga sosul brun, continuând fierberea circa 10 minute. Separat, ceapa, usturoiul si ceapa verde se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Peste bucatile de carne si sos se adauga sare, piper, otet si patrunjel verde. Se fierb impreuna 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; legume si sos 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri