Stufat de miel

May 1, 2009 - Mancaruri cu carne

O mincare des pregatita de Pasti.

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de miel cu os
  • 15 legaturi ceapa verde
  • 15 legaturi usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 leg patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 1 leg marar
  • sare
  • piper
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala in multa apa rece.

Incingeti intr-o cratita mare uleiul si puneti bucatile de carne. Se adauga o cescuta de apa si se lasa carnea la inabusit la foc potrivit. Aruncati spuma de cite ori e cazul.

Curatati ceapa si usturoiul, scurgeti-le de apa, si tocati-le cam la 3-4 centimetri si puneti-le peste carne cind aceasta este bine facuta si incepe sa se rumeneasca. Lasati sa se inabuse 5 minute amestecind bine.

Acum se adauga pasta de rosii, sucul de rosii si o cescuta de apa fierbinte! Potriviti cu sare si piper, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

La final se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt, se mai lasa sa dea doua clocote si se opreste focul.

Reteta Bucataria pentru toti nr aprilie (2,9 ron)

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri