Stufat de vitel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 175 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 1,8 kg ceapa verde
  • 250 g usturoi verde
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g faina
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 800 g supa de oase
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul si ceapa verde se curata, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa impreuna cu ceapa, cu 75 g ulei si 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, supa si se fierb. Separat in alt vas se inabusa ceapa verde si usturoiul verde in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g; sos si legume 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri