Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul si ceapa verde se curata, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa impreuna cu ceapa, cu 75 g ulei si 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, supa si se fierb. Separat in alt vas se inabusa ceapa verde si usturoiul verde in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.