Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Telina radacina se curata, se spala, se taie felii pe lungime. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g supa de oase, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, cantitatea de supa necesara fierberii (circa 1 kg), sare si se continua fierberea circa 30 minute. Telina se inabusa separat in 100 g ulei, se adauga treptat circa 400 g supa si se continua inabusirea. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga telina si rosii si se mai fierb circa 10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.