May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Telina se spala, se curata, se spala din nou, se taie capacul, se scoate miezul, se introduce in apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape. Mazarea proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge de lichidul de fierbere; daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece, se scurge din nou. Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se dezoseaza, iar carnea se toaca cu masina.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g margarina cu 50 ml apa, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu carnea de pui tocata, sare, piper, orezul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Cu aceasta compozitie, se umplu telinele, asezand deasupra capacele decupate. Intr-o tava se inabusa 50 g margarina cu 150 ml apa, se aseaza telina umpluta, se da la cuptor pentru circa 30 minute. In 50 g margarina si lapte se inabusa faina dizolvata in lapte rece, sare si smantana sau iaurt, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se fierb 10 minute, apoi se toarna peste telina. Mazarea se adauga in tava cu telina si impreuna se introduc din nou la cuptor, inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.