Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Slanina se taie felii (150 g), iar restul de slanina se taie cuburi, care se oparesc. Din carnea de caprioara se taie o bucata lunga sub forma de muschi, care se imbraca in felii de slanina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Carnea de vitel se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se taie bucati mici. Nucsoara se rade. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Carnea de caprioara si vitel se amesteca cu ceapa inabusita si se toaca cu masina cu sita fina. Aceasta compozitie se amesteca cu oua, cuburi de slanina, vin, sare, piper, nucsoara, frisca, coniac. Se amesteca bine pentru omogenizare. Se imbraca o forma dreptunghiulara cu felii de slanina. Jumatate din compozitia de carne tocata se aranjeaza in tava, deasupra se adauga batonul de carne imbracat in slanina si se acopera cu restul de carne tocata si felii de slanina. Forma se inveleste in hârtie pergament si se tine la cuptor circa 2 ore, intr-un vas cu apa clocotita (bain-marie). Dupa racire se preseaza, intr-o forma de terina circa 8-10 ore. Se scoate din forma si se innapeaza (acopera) cu aspic.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, taiat felii cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.