Terina de caprioara (piesa intreaga)

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de caprioara fara os (pulpa)
  • 400 g carne de vitel fara os calitate superioara (pulpa)
  • 300 g slanina proaspata
  • 2 g piper macinat
  • 25 ml coniac
  • 150 g oua
  • 1 g nucsoara
  • 1 kg aspic (se preia reteta respectiva)
  • 100 g frisca lichida
  • 100 ml vin rosu
  • 100 g salata verde
  • 150 g ceapa
  • 50 g ulei
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Slanina se taie felii (150 g), iar restul de slanina se taie cuburi, care se oparesc. Din carnea de caprioara se taie o bucata lunga sub forma de muschi, care se imbraca in felii de slanina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Carnea de vitel se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se taie bucati mici. Nucsoara se rade. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci fiecare frunza. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Carnea de caprioara si vitel se amesteca cu ceapa inabusita si se toaca cu masina cu sita fina. Aceasta compozitie se amesteca cu oua, cuburi de slanina, vin, sare, piper, nucsoara, frisca, coniac. Se amesteca bine pentru omogenizare. Se imbraca o forma dreptunghiulara cu felii de slanina. Jumatate din compozitia de carne tocata se aranjeaza in tava, deasupra se adauga batonul de carne imbracat in slanina si se acopera cu restul de carne tocata si felii de slanina. Forma se inveleste in hârtie pergament si se tine la cuptor circa 2 ore, intr-un vas cu apa clocotita (bain-marie). Dupa racire se preseaza, intr-o forma de terina circa 8-10 ore. Se scoate din forma si se innapeaza (acopera) cu aspic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, taiat felii cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: terina 120 g; aspic 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri