Terina de iepure (piesa intreaga)

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,5 kg carne de iepure fara os
  • 400 g slanina proaspata
  • 400 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa)
  • 2 g piper macinat
  • 2 g nucsoara
  • 800 g aspic (se preia reteta respectiva)
  • 25 ml rom
  • 100 g oua
  • 50 ml coniac
  • 50 g frisca lichida
  • 100 g salata verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de iepure se spala; o bucata din carne se taie sub forma de muschiulet, iar restul se toaca prin masina de mai multe ori. Slanina proaspata se taie felii subtiri. Pulpa de porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Salata verde se curata, se spala prin mai multe ape reci fiecare frunza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Nucsoara se rade. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu oua, frisca, sare, piper, nucsoara, rom si coniac. O forma dreptunghiulara se tapeteaza cu felii de slanina. Se adauga jumatate din compozitia de carne tocata, muschiuletul de iepure si restul de carne tocata. Forma se introduce la cuptor intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie) circa 2 ore. Se raceste si se scoate compozitia din forma. Pateul se imbraca in aspic si se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou; o bucata intreaga si câteva bucati taiate, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: pateu 100 g; aspic 80 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri