Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de iepure se spala; o bucata din carne se taie sub forma de muschiulet, iar restul se toaca prin masina de mai multe ori. Slanina proaspata se taie felii subtiri. Pulpa de porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Salata verde se curata, se spala prin mai multe ape reci fiecare frunza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Nucsoara se rade. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu oua, frisca, sare, piper, nucsoara, rom si coniac. O forma dreptunghiulara se tapeteaza cu felii de slanina. Se adauga jumatate din compozitia de carne tocata, muschiuletul de iepure si restul de carne tocata. Forma se introduce la cuptor intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie) circa 2 ore. Se raceste si se scoate compozitia din forma. Pateul se imbraca in aspic si se pastreaza la rece.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou; o bucata intreaga si câteva bucati taiate, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.