Tocana bulgareasca cu carne de vita

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 800 g ceapa
  • 150 g untura sau ulei
  • 50 g slanina afumata
  • 150 g orez
  • 400 g ardei gras
  • 1 kg rosii proaspete
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 1,2 kg supa de oase
  • 2 g boia de ardei iute
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie in bucati (câte 3-4 la o portie). Slanina afumata se taie in bucati mici. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fâsii subtiri. Rosiile se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in untura sau ulei impreuna cu ceapa adaugând treptat si supa (150 g). Se adauga boia de ardei, piper, sare, supa (circa 350 g), se continua fierberea. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, circa 700 g supa, slanina, ardei gras si rosii. Se introduce vasul la cuptor circa 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; legume si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri