Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie in bucati (câte 3-4 la o portie). Slanina afumata se taie in bucati mici. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fâsii subtiri. Rosiile se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in untura sau ulei impreuna cu ceapa adaugând treptat si supa (150 g). Se adauga boia de ardei, piper, sare, supa (circa 350 g), se continua fierberea. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, circa 700 g supa, slanina, ardei gras si rosii. Se introduce vasul la cuptor circa 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.