Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 75 g ulei cu 100 g supa. Ceapa si morcovii se inabusa separat in 75 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga boia de ardei, piper, sare si supa. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga bucatile de carne si mazare conserva si se mai fierb 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de cartofi si smantana deasupra. Se serveste cald.