Tocana ca la Alba Iulia

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 650 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 400 g morcovi
  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g mazare conserva
  • 200 g smantana
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper macinat
  • 1 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 75 g ulei cu 100 g supa. Ceapa si morcovii se inabusa separat in 75 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga boia de ardei, piper, sare si supa. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga bucatile de carne si mazare conserva si se mai fierb 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de cartofi si smantana deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g; cartofi 90 g; mazare si sos 100 g; smantana 20 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri