Tocana ca la sapte vanatori

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 650 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 2 kg cartofi
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 200 g slanina afumata
  • 200 g smantana
  • 2 foi de dafin
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri (pestisori). Slanina afumata se taie fâsii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa apoi se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa slanina si ceapa, se adauga boia de ardei, piper, apa (circa 500 ml), sare, foi de dafin, bucatile de carne si se fierb circa 30 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de cartofi natur, smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g; sos 100 g; cartofi 120 g; smantana 20 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri