Tocana cu carne de berbec (bulgareasca)

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de berbec cu os (pulpa)
  • 600 g ceapa
  • 200 g untura sau ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 25 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 700 g ardei gras
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g conserva
  • 200 g orez
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 ml vin rosu
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe ape. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu circa 150 ml apa si se scot separat. In 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, piper, ardei gras, sare, bucatile de carne si se continua fierberea circa 60 minute, adaugand un litru de apa. Se adauga orez, rosii si vin si se fierb la cuptor, circa 30 minute, cu vasul acoperit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; legume si orez 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri