Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati, se spala in mai multe ape. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu circa 150 ml apa si se scot separat. In 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, piper, ardei gras, sare, bucatile de carne si se continua fierberea circa 60 minute, adaugand un litru de apa. Se adauga orez, rosii si vin si se fierb la cuptor, circa 30 minute, cu vasul acoperit.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.