Tocana cu carne de berbec si cartofi

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de berbec cu os (pulpa)
  • 550 g ceapa
  • 50 g usturoi
  • 75 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g cimbru
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 175 g untura
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie in patru pe lungime si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in untura cu circa 150 ml apa si se scot separat. Ceapa se inabusa in untura ramasa, se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, piper, boia de ardei, sare, bucati de carne si circa 800 ml apa fiarta si se continua fierberea 2 ore. Spre sfarsitul fierberii, se adauga cartofi si vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; sos 100 g; cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri