Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie in patru pe lungime si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in untura cu circa 150 ml apa si se scot separat. Ceapa se inabusa in untura ramasa, se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, piper, boia de ardei, sare, bucati de carne si circa 800 ml apa fiarta si se continua fierberea 2 ore. Spre sfarsitul fierberii, se adauga cartofi si vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.