Tocana cu carne de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 1 kg ceapa
  • 200 g untura sau ulei
  • 30 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 100 ml vin alb
  • 2 g cimbru
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala cu apa rece, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu circa 100 ml apa, apoi se scot separat. In 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, usturoi, boia de ardei, cimbru, rosii, piper, sare si bucatile de carne. Se completeaza cu apa fiarta (circa 800 ml), se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; legume si sos 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri