Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala cu apa rece, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu circa 100 ml apa, apoi se scot separat. In 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, usturoi, boia de ardei, cimbru, rosii, piper, sare si bucatile de carne. Se completeaza cu apa fiarta (circa 800 ml), se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.