Tocana cu carne de oaie

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de berbec cu os
  • 1,5 kg cartofi
  • 600 g ceapa
  • 175 g untura
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g conserva
  • 100 g pasta de tomate
  • 800 g ardei gras
  • 100 ml vin rosu
  • 2 g cimbru
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala, se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei si 2 l apa fiarta, piper, cimbru, sare si se continua fierberea. Când carnea este aproape fiarta se adauga cartofii. Separat, ardeiul gras se inabusa in 75 g untura cu 100 ml apa, se adauga peste carne si se continua fierberea. Cand este aproape gata se asaza câte o felie de rosie pe fiecare cotlet, se adauga vin si se introduce la cuptor circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; legume si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri