Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata, se spala, se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei si 2 l apa fiarta, piper, cimbru, sare si se continua fierberea. Când carnea este aproape fiarta se adauga cartofii. Separat, ardeiul gras se inabusa in 75 g untura cu 100 ml apa, se adauga peste carne si se continua fierberea. Cand este aproape gata se asaza câte o felie de rosie pe fiecare cotlet, se adauga vin si se introduce la cuptor circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.