Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie 3-4 bucati la o portie si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea, ceapa si ardeiul gras se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, supa de oase, piper, sare si se fierb circa 20 minute. Din ou, faina, sare si apa se pregateste o coca de consistenta tare. Se intind fitile (suluri) cu diametru de circa 1 cm si se taie in bucati de circa 2 cm lungime. Se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se adauga la carne si se fierb impreuna circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.