Tocana cu carne de porc "ardeleneasca"

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 150 g untura sau porc
  • 500 g ceapa
  • 200 g ardei gras
  • 400 g faina
  • 100 g oua
  • 50 g pasta de tomate
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel verde
  • 800 g supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie 3-4 bucati la o portie si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Carnea, ceapa si ardeiul gras se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, supa de oase, piper, sare si se fierb circa 20 minute. Din ou, faina, sare si apa se pregateste o coca de consistenta tare. Se intind fitile (suluri) cu diametru de circa 1 cm si se taie in bucati de circa 2 cm lungime. Se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se adauga la carne si se fierb impreuna circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie:carne: 50 g, sos si galuste 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri