Tocana cu carne de porc "Cazino"

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 100 g untura sau unt
  • 600 g ceapa
  • 1 kg cartofi
  • 850 g mazare proaspata sau 500 g conserva
  • 50 g faina
  • 100 g oua
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 150 g smantana
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 800 g supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie 3-4 bucati la o portie si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Când se foloseste mazare proaspata se curata, se spala, se fierbe, se indeparteaza apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa si carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, piper, sare, cartofi, mazare, supa de oase, se fierb circa 5 minute, adaugând smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de ou si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g; cartofi 70 g; mazare 50 g; sos 40g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri