Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie 3-4 bucati la o portie si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Când se foloseste mazare proaspata se curata, se spala, se fierbe, se indeparteaza apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa si carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, piper, sare, cartofi, mazare, supa de oase, se fierb circa 5 minute, adaugând smantana.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de ou si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.