Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se tine in bait circa 24 ore. Dupa marinare, se zvanta, se taie cuburi cu latura de 2-3 cm si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in untura sau ulei si apa (100 ml). Se adauga ceapa si ardei gras. Dupa 10 minute se adauga pasta de tomate, rosii, cimbru, piper, usturoi, bait strecurat, vin si sare. Se introduce la cuptor pentru 15-20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.