Tocana cu carne de porc mistret

Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 825 g carne de porc mistret fara os
  • 700 g ceapa
  • 150 g untura sau ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 25 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g conserva
  • 500 g ardei gras
  • 100 ml vin rosu
  • 30 g patrunjel verde
  • 1 kg bait (se preia reteta)
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se tine in bait circa 24 ore. Dupa marinare, se zvanta, se taie cuburi cu latura de 2-3 cm si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in untura sau ulei si apa (100 ml). Se adauga ceapa si ardei gras. Dupa 10 minute se adauga pasta de tomate, rosii, cimbru, piper, usturoi, bait strecurat, vin si sare. Se introduce la cuptor pentru 15-20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri