Tocana cu carne de porc si rosii

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 750 g ceapa
  • 30 g usturoi
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g conserva
  • 400 g ardei gras
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 2 g cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 500 g supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se taie in 4-5 bucati la o portie, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie fasii subtiri. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se spala, se curata de cotor si seminte, se taie fasii subtiri. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa. Se adauga ardei, rosii, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si supa de oase. Se fierb circa 15 minute. Spre sfârsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g, sos 170 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri