Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie in 4-5 bucati la o portie, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie fasii subtiri. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se spala, se curata de cotor si seminte, se taie fasii subtiri. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa. Se adauga ardei, rosii, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si supa de oase. Se fierb circa 15 minute. Spre sfârsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.