Tocana cu carne de porc si smantana (germana)

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 150 g costita afumata
  • 150 g untura sau ulei
  • 1,2 kg ceapa
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g usturoi
  • 3 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 150 g smantana
  • 30 g sare
  • 500 g supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie 2 bucati la o portie, se sareaza. Costita se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 150 ml apa. Se adauga costita afumata, boia de ardei, pasta de tomate, piper, sare, supa de oase si se continua fierberea. Când carnea este fiarta se adauga usturoi, vin, smantana si se fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri (cartofi natur, cartofi pireu, varza calita, pilaf s.a.).

  • O portie: carne cu os 60 g, sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri