Tocana cu carne de porc si smantana

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 100 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 50 g faina
  • 150 g smantana
  • 50 g mustar
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 800 g supa de oase *
  • 1 kg pilaf simplu *
  • 2 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 50 g patrunjel verde
  • 25 g sare
  • *) se preiau retetele respective
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie fasii inguste (julien). Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri. Faina se cerne. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Cand este aproape gata, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, boia de ardei, piper, foi de dafin, mustar, sare, supa de oase si smantana. Se fierb circa 15 minute, se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g; pilaf 100 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri